Neem contact op voor een Gratis Offerte.

Wij zijn uw ervaren dakdekker gespecialiseerd in dakrenovatie, dakreparatie en dakonderhoud. We bieden geheel vrijblijvend een gratis dakinspectie aan zodat we een perfecte offerte op maat kunnen maken.

Offerte Aanvragen

Wij zijn specialist in dakrenovatie en dakonderhoud. Vraag direct een gratis dakinspectie of offerte aan.  🔒 Uw gegevens zijn veilig bij ons!

  Schoorsteen Renoveren

  Schoorsteenrenovatie is noodzakelijk wanneer uw schoorsteen schade en gebreken laat zien. Dit kan bijvoorbeeld gaan om zoals versleten voegen of vorming van mos en alg Ook is renovatie nodig als er een schoorsteenbrand is geweest.  Behalve dat een goede schoorsteen belangrijk is om bijvoorbeeld brand te voorkomen, geeft een gerenoveerde schoorsteen uw woning ook een fraaie uitstraling.

  Lood vervangen of renoveren

  Lood wordt gebruikt om openingen op het dak af te sluiten voor water. Door de jaren heen slijt lood van de schoorsteen. Het kan dunner worden en er kunnen scheuren ontstaan. Als het lood is beschadigd kan dat weer leiden tot lekkage. Het vervangen van lood vergt vak werk met veel precisie.

  Lood wordt toegepast voor het waterdicht afsluiten van openingen in en aansluitingen op het dak. Het wordt zowel gebruikt voor schuine of platte daken, maar ook bij een schoorsteen en dakkapel. Als het lood moet worden vervangen, is het belangrijk om een specialist in te schakelen met ervaring op het gebied van schoorsteentechniek.  De klusdokter gaat vakkundig te werk bij het vervangen van lood in gevels en schoorstenen.

  schoorsteen renoveren

  Schoorsteen impregneren

  Het impregneren van de schoorsteen houdt in dat er een beschermende laag op de schoorsteen wordt gespoten. Hierdoor blijft de schoorsteen beschermd tegen vuil en water. Het is belangrijk om uw schoorsteen te impregneren om de volgende redenen:

  • Water wordt afgestoten
  • Het heeft een isolerende werking
  • De levensduur wordt verlengd
  • Het gaat vorming van schimmel en mos tegen
  • Het is brandwerend
  • Het beschermt tegen vorst

  Impregneren is nodig als u ziet dat de schoorsteen te lang nat blijft. Bijvoorbeeld als na een regenbui de schoorsteen lang donker gekleurd blijft. Het impregneren van de schoorsteen gaat via een vaste werkwijze. Allereerst moet de schoorsteen worden gecontroleerd of deze in goede staat is. Als er schade is dan moet dit eerst worden hersteld. Ook moet de schoorsteen vuilvrij worden gemaakt, anders hecht het impregneermiddel niet voldoende.

  Vervolgens wordt het impregneermiddel aangebracht met een kwast of een roller en moet het minimaal vijf uur drogen.

  schoorsteen cement deklaag kapot

  Schoorsteen voegen en bovenplateau renoveren

  Behalve impregneren kunnen wij ook de schoorsteen voegen en het bovenplateau renoveren. Door dit onderhoud uit te voeren kan de buitenkant van de schoorsteen worden gerenoveerd.

  Als de voegen van de schoorsteen zijn versleten dan is er grote kans dat er lekkage optreedt in de schoorsteen. Dit kan het metselwerk aantasten omdat er water naar beneden kan komen in de schoorsteen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Neem daarom tijdig contact met ons op als u ziet dat de voegen zijn vergaan.

  Het voegen van een schoorsteen komt meer veel werk kijken. Het is op hoogte dus de juiste materialen moeten daarvoor worden gebruikt. Ook moet speciaal cement worden gebruikt, omdat het wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen. Ook moeten de oude voegen eerst worden verwijderd voordat kan worden gestart met het opnieuw voegen.

  U kunt er bij het opnieuw voegen ook voor kiezen om de bovenplaat te renoveren. Veel oudere schoorstenen hebben een  gecementeerd bovenplateau op de schoorsteen. Ook deze plaat krijgt over de jaren veel te maken met vocht door weersinvloeden als regen en vorst. Dit kan zorgen voor scheuren en daardoor kan lekkage optreden. Door het bovenplateau te renoveren en de voegen te vervangen ziet uw schoorsteen er weer als nieuw uit en heeft u geen last meer van vochtschade of andere ongemakken. Tot slot kunnen wij onderhoud uitvoeren op schoorsteenkappen. Schoorsteenkappen krijgen veel te voorduren, omdat ze uw schoorsteen beschermen tegen regen, maar ook tegen het ontsnappen van hete asdeeltjes die uit de schoorsteen kunnen ontsnappen. Het is daarom goed om deze ook regelmatig te laten reinigen en/of renoveren.

  Meer weten over onze oplossingen?

  dakdekker-Prachtdak-dakbedekkingen-150x150

  Allround dakdekker

  24/7 service bij noodsituaties

  Heeft u een dakdekker nodig algemeen dakonderhoud, dakrenovatie of dakreparatie? Wij zijn uw ervaren dakdekkersbedrijf met een passie voor uw dak!

  Direct van uw daklekkage af

   Heeft u een daklekkage? Dan is het verstandig hier snel wat aan te doen om te voorkomen dat de schade groter wordt. In geval van noodsituaties kunt u onze spoedservice 24/7 bereiken!

  Waarom De klusdokter?

  20 jaar ervaring

  Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en ervaren dakdekkers.

  10 jaar garantie

  We geven op al onze werkzaamheden 10 jaar garantie.

  100% tevredenheidsgarantie

  We doen er alles aan om u tevreden te stellen en gaan voor een 100% tevredenheidsgevoel.

  Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

   10 JAAR GARANTIE

   10-jaar-garantie-certificaat

    

   Voor meer informatie over onze garanties en algemene voorwaarden.

   Wij zijn uw specialist op het dak

   Heeft u een daklekkage of is uw dak helemaal aan vervanging toe? Wij zijn uw dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in dakreparatie, dakrenovatie en dakonderhoud! Bent u dus op zoek naar een allround dakdekker, neem dan direct contact met ons op.

   Dakrenovatie

   Dakdekker-vervangt-dakpannen-bij-complete-dakrenovatie

   Dakonderhoud

   dakonderhoud-dakinspectie

   Daklekkage

   daklekkage