Neem contact op voor een Gratis Offerte.

Wij zijn uw ervaren dakdekker gespecialiseerd in dakrenovatie, dakreparatie en dakonderhoud. We bieden geheel vrijblijvend een gratis dakinspectie aan zodat we een perfecte offerte op maat kunnen maken.

Offerte Aanvragen

Wij zijn specialist in dakrenovatie en dakonderhoud. Vraag direct een gratis dakinspectie of offerte aan.  🔒 Uw gegevens zijn veilig bij ons!

  Bitumen Dakbedekking

  Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen en wordt daarom vaak gebruikt. Vooral op een plat dak komt het goed tot zijn recht en in Nederland zie je dan ook veel platte daken die zijn bedekt met bitumen. De dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen ontstaat bij de productie van ruwe olie waardoor bitumen de geschikte eigenschappen heeft om te dienen als dakbedekking voor een plat dak of voor het bedekken van bijvoorbeeld een dakkapel.

  Voordelen bitumen dakbedekking

  Er bestaan veel voordelen als wordt gekozen voor bitumen dakbedekking:

  • Het is een voordelige keuze in vergelijking met andere soorten dakbedekking
  • Het is eenvoudig te verwerken
  • Het materiaal is erg sterk waardoor het lang meegaat. De levensduur van bitumen dakbedekking is ongeveer 25 jaar (als deze goed wordt onderhouden)
  • Het is waterdicht
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Goede kleefkracht

  Nog een ander voordeel van bitumen, waardoor het veel gebruikt wordt als dakbedekking, is dat het relatief goedkoop is. Andere duurdere alternatieven zijn EPDM en PVC. Deze alternatieven hebben dan wel weer een langere levensduur.

  dakbedekking-dakdekker-platte-daken

  Soorten bitumen dakbedekking

  Gelet op de hiervoor genoemde nadelen van bitumen dakbedekking is er gewerkt aan soorten waarbij de nadelen zijn geminimaliseerd. Er bestaan twee soorten bitumen dakbedekking, namelijk APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen).

  Bij de SBS-variant wordt bitumen wordt bij deze variant verwerkt met een kunstmatig rubber. Hierdoor wordt de bitumen dakbedekking soepeler en krijgt het een nog grotere kleefkracht.

  Bij APP wordt de bitumen wordt verwerkt met elastische kunststof, wat ervoor zorgt dat het bitumen dak sterker en soepeler wordt. Ook kan het daardoor beter tegen vorst en warmte.

  bitumen-dakbedekking-platte-daken

  Hoe wordt bitumen dakbedekking geplaatst?

  Elke dakdekker gaat op een andere manier te werk bij het plaatsen van dakbedekking. Bij De klusdokter wordt de bitumen dakbedekking aangebracht met gebruik van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt. Door de jarenlange ervaring bent u verzekerd dat de dakbedekking op een professionele manier wordt aangebracht.

  Kosten bitumen dakbedekking

  De kosten van het plaatsten van bitumen zijn ook een belangrijke factor bij het overwegen van dakbedekking. Zoals al genoemd is bitumen dakbedekking relatief goedkoop. Van belang is hierbij dat de bitumen dakbedekking over de oude dakbedekking kan worden geplaatst. Dit is over het algemeen goedkoper dan om eerst de oude dakbedekking te verwijderen en vervolgens de bitumen dakbedekking aan te brengen.

  Meer weten over onze oplossingen?

  dakdekker-Prachtdak-dakbedekkingen-150x150

  Allround dakdekker

  24/7 service bij noodsituaties

  Heeft u een dakdekker nodig algemeen dakonderhoud, dakrenovatie of dakreparatie? Wij zijn uw ervaren dakdekkersbedrijf met een passie voor uw dak!

  Direct van uw daklekkage af

   Heeft u een daklekkage? Dan is het verstandig hier snel wat aan te doen om te voorkomen dat de schade groter wordt. In geval van noodsituaties kunt u onze spoedservice 24/7 bereiken!

  Waarom De klusdokter?

  20 jaar ervaring

  Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en ervaren dakdekkers.

  10 jaar garantie

  We geven op al onze werkzaamheden 10 jaar garantie.

  100% tevredenheidsgarantie

  We doen er alles aan om u tevreden te stellen en gaan voor een 100% tevredenheidsgevoel.

  Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

   10 JAAR GARANTIE

   10-jaar-garantie-certificaat

    

   Voor meer informatie over onze garanties en algemene voorwaarden.

   Wij zijn uw specialist op het dak

   Heeft u een daklekkage of is uw dak helemaal aan vervanging toe? Wij zijn uw dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in dakreparatie, dakrenovatie en dakonderhoud! Bent u dus op zoek naar een allround dakdekker, neem dan direct contact met ons op.

   Dakrenovatie

   Dakdekker-vervangt-dakpannen-bij-complete-dakrenovatie

   Dakonderhoud

   dakonderhoud-dakinspectie

   Daklekkage

   daklekkage